תפיסה פיננסית

igvedmak 30/09/2015 765 צפיות אין תגובות

כחיילים משוחררים ללא כיוון מוגדר, אוהבים ללכת על כל הקופה.
אתחיל ואומר: "רוב האנשים מפספסים את הזדמנות כיוון שהיא לובשת סרבל ונראת כמו עבודה" – תומאס אדיסון. כחייל משוחרר עם שאיפות שהעננים אינם הגבול, תקציב פיננסי דליל שמנסה לכסות את הסכומים ומקסימליזם עקב גיל שמשלה אותך מהמציאות. לפעמים גם אני תופס את עצמי נכנס למבוי סתום שרק מסתעף לעד דרכים מעורפלות. אציין גם שמאמר זה הוא מאמר תפיסתי כי ללא תפיסה נכונה הטיפ לא מתאים ככפפה ליד. עכשיו רק נשאלת השאלה: איך אני אקח את כל הקופה הנכונה?
התהליך הוא אינו מסורבל אבל לוקח לו זמן מסויים להגיע אליו, בשביל שתוכלו למצות את עניין זה, אחלק לכם לשלבים הנכונים לאוכלוסייה שנקראת "חיילים משוחררים".
שלב ראשון הוא שלב – כיול התפיסה. מטרת הכיול היא להפוך את התפיסה למשהו מעשי. בשביל לגשת לשלב זה בצורה נכונה וללא כל סיבוך, אני מתחיל לחלק אותו לכמה ראשי נושאים ומפרט לי על הדף (ממליץ שלכתוב על דף הוא פיתרון יעיל:
1. חשבון נפש עם עצמך – מה היתרונות והחסרונות שלי, איזה אופי יש לי.
בשביל זה אני עושה טבלה קטנה בת כמה שורות, נכנס לחדר ומתחיל לעלות נקודות על עצמי, אם אני לא מצליח אני יכול לשאול את המשפחה והחברים מה החוזקות והחולשות שלי.
2. "בא לי בטוב" – בודק איזה מקצועות או תחומים אוהב.
ממליץ לגלוש באינטרנט ולבדוק איזה מקצועות קיימים תחת הכותרת "לחיילים משוחררים", אתם תופתעו שהרבה תחומים יעניינו אתכם.
3. תיאום ציפיות – מאמת בין יכולותי לתחום שאהבתי.
אם לא מתבצע תיאום של היכולות שלך לדברים שאתה אוהב זה יהווה לך מכשול רציני בהתקדמות.
4. השוק קורא לך? – אחרי התיאום הסופי שעשית, מברר אם זה נחוץ בשוק.
יש הרבה מקצועות שלא צריך בשוק ולכן הרווח יהיה ממש קטן או אפסי.
5. העמקה – כפי שהמילה אומרת, מעמיק במקצוע.
בודק את המקצוע מכל הפינות כדי להיות סגורים ב-100% אם מקצוע הזה פרקטי.

דוגמא לגיבוש התפיסה:
1. חשבון נפש עם עצמך – חסרונות ויתרונות בך.
2. "בא לי בטוב"
מקצועות מעניינים, מקצועות לא מעניינים.
לזכור – זאת דוגמא אחת מן המיליוני הדוגמאות שאפשרי לעשות!
3. תיאום ציפיות – רואה אם התכונות החזקות שלי יכולות להתאים למקצוע שמעניין אותי והתכונות החלשות לא יכולות לעכב אותי במקצוע המסקרן אותי. אם אחרי כל השקלולים זה מתאים, אפשר להתקדם.
4. השוק קורא לך? – מה זאת אומרת שוק, אפשר להגדיר אותו ככינוי למכלול המקצועות המדורגים לפי הצורך העכשווי בישראל או בעולם. אני מברר את כל זה אצל האנשים שעוסקים בזה או שפשוט פותח את האינטרנט ורואה עד כמה נחוץ ענף זה (לא מספיק רק באתר 1 לבדוק!).
5. העמקה – אחרי שראיתי שהתוכנות שלי מתאימות למקצוע המעניין אותי ושהשוק זקוק למקצוע זה! אני מתחיל לבדוק על המקצוע הזה לעומק. כלומר, בודק איפה העבודות האלו נדרשות, מה המשכורות שאנשים מקבלים, אם יש אופק התקדמות במקצוע ועד הרבה קריטריונים ונושאים שאתה צריך לגעת בהם.

אדגיש שכל זה הוא תהליך תפיסתי ואינו פרקטי. הסיבה לכך שאני מתעקש שתבינו שזאת תפיסה, כי אם לא הבנת בראש את כל זה, דברים מעשיים לא התממשו בכלל.

שלב שני, מעכשיו, הכל תלוי בך….


תגובות (0)

הוספת תגובה - היה הראשון להגיב!
התחבר עכשיו בכדי להוסיף תגובה
5 דקות
סיפורים נוספים שיעניינו אותך