האוכל שאנו אוכלים
האוכל שאני אוכלים.
האוכל שאני אוכלים מרתק ומעניין ועם זאת מוזר,
הביצה, עגולה ,סגלגלה,לבנה ויפה, ובפנים היא נוזלית ,
כשהיא מתבשלת, נחלטת במים היא מתקשה ומתקשחת, אצלי היא נהית גם חומה.
ואם בשמן נטגן אותה- תהיה רכה,עסיסית ונמוחה,
הגזר לעומת זה ,בדיוק הפוך,קודם הוא קשה עורף ואז נהיה רכרוכי,
ואילו הקפה, שאני שותה , הוא שחור משחור וחזק מאד,כנראה שהגיע הישר מאפריקה.
, והריח שלו..אף פעם אני לא יכולה לעמוד בפניו
אם זה לא נס אז מהו?
את הפיתה שהיא כמו מערה ממלאים בהפתעות, היא הופכת לסביח,
שזה בערבית –בוקר, ואכן ביצה עם חציל היו ועדיין אוכלים אצלנו בבוקר,
ולא סתם בוקר אלה שבת בבוקר-יש לה זכות
ומה עם מיני המתוקים ? הם באים בכל הצורות הצבעים והטעמים אפילו כחמוצים..
פשוט מקסימים שלהם.
ויש את הבשרים המבושלים ברטבים מעניינים..
והירקות בכלל נהדרים עם העליזות הצבעונית שלהם-חגיגה לעיניים,
יש ארוכים,קצרים, עגולים ,קטנים וגדולים ,יופי של דבר.
והקובה האדומה שלנו איזה יופי של צבע והטעם מדהים,,
ויש את הקובה הכתומה כמוה כפרי הדר בצבע ,
חמוצה ומתוקה בו זמנית והטעם?
אין דברים כאלה, אצלנו היא מתארחת ומככבת כל שישי בצהרים,חוק בל יעבור..
וכמובן יש עוד ועוד מיני טעמים עם שפע ריחות וצבעים כמו שהטבע ברא.
בתאבון לכולם.
תגובות (2)
המים הרותחים – כמוהם הכעס:
אל תכעס כמו ביצה – כשהלב מתקשח,
אל תכעס כמו הגזר – כשהנחישות מתייאשת,
תכעס כמו הקפה – שמשפר את הטעם ומעניק ריח טוב לכולם.
(פתגם בדואי)
פרשנות נהדרת ,תודה ושבוע טוב